De Speel-O-Theek

Wat is een Speel-O-Theek?

Een Speel-O-Theek leent speelgoed uit aan kinderen, ouders/verzorgers, opa’s, oma’s en gastouders.

De Speel-O-Theek wil proberen jou en je (klein- of gast-) kind wegwijs te maken op het gebied van speelgoed. Kinderen kunnen in de Speel-O-Theek rondkijken, vragen stellen en op hun gemak hun keuze maken. Er is een groot assortiment speelgoed voor baby’s, peuters, kleuters en basisschoolkinderen. Klik hier voor de catalogus met ons complete aanbod speelgoed.

Goed speelgoed is belangrijk voor kinderen. Ze ontwikkelen al spelend hun lichamelijke en sociale vaardigheden, het denkvermogen en de taal. Het is belangrijk dat speelgoed past in de ontwikkelingsfase van het kind. Bij de Speel-O-Theek kun je hierover meer informatie krijgen.

De Speel-O-Theek werkt hetzelfde als een bibliotheek: je hebt een lidmaatschap voor het kind en hij/zij mag iedere keer 2 stuks speelgoed lenen voor een periode van maximaal 3 weken.

Waarom een Speel-O-Theek?

Hieronder enkele voordelen op een rij:

  • Ieder jaar komt er nieuw speelgoed op de markt. Het is moeilijk hieruit te kiezen. Bovendien is goed speelgoed vaak duur in aanschaf. De Speel-O-Theek biedt de mogelijkheid om speelgoed uit te proberen, voordat je het eventueel zelf gaat kopen.
  • Een kind heeft veel afwisselend speelgoed nodig. Doordat het kind iedere keer nieuw speelgoed heeft om mee te spelen, bied je hem/haar telkens nieuwe uitdaging aan.
  • Je kunt het speelgoed laten aansluiten bij de interesse en de ontwikkelingsfase van jouw kind.
  • Het is soms lastig te bepalen waar uw kind wel of niet aan toe is. De Speel-O-Theek biedt hiervoor uitkomst.
  • De Speel-O-Theek heeft ook speelgoed te leen wat niet te koop is in gewone speelgoedzaken.
  • Je kunt groot speelgoed in huis halen zonder dat je het permanent moet opslaan.
  • Ook voor opa’s, oma’s en gastouders is de Speel-O-Theek ideaal. Zo kunnen zij het kind steeds weer met ander leuk speelgoed verrassen.