Nieuws

In memoriam Marian van Dijk

“Blijvend is jouw warmte in ons hart”

Geschokt en intens verdrietig zijn wij door het onverwachte overlijden van onze zeer betrokken vrijwilligster Marian van Dijk.
We zullen haar hartelijkheid, enthousiasme, tomeloze inzet, maar vooral haar warmte en oprechte interesse in de medemens enorm missen.
Wij wensen haar gezin, familie en vrienden veel sterkte toe met dit immense verlies.
Lieve Marian, rust zacht…

Je kunt je schriftelijke condoleance en herinneringen aan Marian plaatsen op: https://siebrand-uitvaartbegeleiding.nl/condoleanceregister.

Downloaden (PDF, 1.69MB)


Zomersluiting

I.v.m. de zomersluiting mag een ieder lid vanaf 25 juni een EXTRA stuk speelgoed lenen. Het speelgoed mag de hele zomer in huis worden gehouden.

De Speel-O-Theek is gesloten van 15 juli t/m 23 augustus.


Buitenspeeldag 12 juni 2019

Downloaden (PDF, 438KB)


Bolle Buiken en Kleine Koters beurs

Op 11 mei 2019 hebben wij deelgenomen aan de BBKK-beurs in De Stadskazerne in Kampen.


Uitreiking cheques Rabobank

Op 17 april 2019 zijn de cheques uitgereikt van de Rabobank Clubkas Campagne verdeeld over 106 verenigingen naar ratio stemmen mochten wij een cheque van € 628,51 in ontvangst nemen. Daarna werden wij beloond met een bonusprijs voor 1 van de 5 meest hartverwarmende campagnes ad € 1.000,–.


Rabobank Clubkas Campagne

Tijdens deze campagne kunnen alle klanten van Rabobank IJsseldelta hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) waaraan zij hun clubhart willen laten zien. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op onze Speel-O-Theek uitgebracht worden, des te meer geld wij ontvangen. Dit jaar wordt er € 100.000,- verdeeld, dus help mee onze kas te spekken! De stemperiode loopt van vrijdag 15 maart tot en met maandag 1 april.


NLdoet 2019

Ook in 2019 doet de Speel-O-Theek weer mee aan NLdoet “de grootste vrijwilligersactie van Nederland” met de klus Voorjaarsschoonmaak. Op vrijdag 15 maart wordt al aan aanwezige speelgoed schoongemaakt voor een team van 15 vrijwilligers/scholieren.

Meer info: https://www.nldoet.nl/over-nldoet


1 minuut gratis winkelen Kruidvat!

Op dinsdag 2 oktober mochten wij in de nieuwe winkel van Kruidvat aan het Stationskwartier 1 minuut gratis winkelen. Dank je wel Kruidvat voor deze geweldige actie: we hebben zo leuk nieuw speelgoed aan onze uitleencollectie kunnen toevoegen!


Kom erbij!

Wij zijn hier ook bij de vrijwilligersmarkt aanwezig.


Boekstartochtend

Op woensdag 12 september verzorgt de Speel-O-Theek het thema van de boekstartochtend van de maand september.

Tijd: 10.00 – 11.30 uur

Plaats: bibliotheek stadskazerne Kampen


Flyeren in de wijk

Op 7 september 2018 hebben 175 leerlingen van het Pieter Zandt college tezamen met hun mentoren, zich massaal ingezet in de meest uiteenlopende projecten binnen de Gemeente Kampen. Voor de Speel-O-Theek hebben een aantal scholieren onze folder in de wijk Brunnepe Hanzewijk verspreid. Met dank aan Present Kampen.


Nieuwe folder

Sinds 28 augustus 2018 heeft de Speel-O-Theek een nieuwe folder. De tekst hiervan is geschreven door Alex de Jong van Attest Communicatie via een mooie match bij beursvloer Tohopesate. De vormgeving is verzorgd door Theo Kleen.

Downloaden (PDF, 3.45MB)

Downloaden (PDF, 3.44MB)


Zomersluiting 2018

Onze zomersluiting loopt nu gelijk met de schoolvakantie van het basis onderwijs. Dit betekent dat donderdagavond 19 juli de laatste mogelijkheid is om speelgoed te ruilen/lenen voor de vakantie. Op dinsdag 4 september gaan we weer open.

Vanaf 3 juli mag ieder lid niet 2 stuks, maar 3 stuks (!) speelgoed lenen zodat je kind(eren) lekker kunnen spelen tijdens de zomer.


Oranjefonds

In de week van 21 t/m 26 mei 2018 hebben wij deelgenomen aan de collecte van het Oranjefonds. Met 6 collectanten hebben we in de wijk Cellesbroek/Middenwetering een bedrag van in totaal € 242,90 opgehaald. De helft van de opbrengst ad € 121,45 is voor onze Speel-O-Theek en is besteed aan aanschaf nieuw speelgoed.


Albert Heijn sponsoractie

Op 16 juni 2018 zijn de cheques van de Albert Heijn Lovinkstraat sponsoractie uitgereikt. De Speel-O-Theek mocht een cheque van € 112,31 in ontvangst nemen. Van dit bedrag wordt nieuw speelgoed aangeschaft.


Rouwbetuiging Hans van Dalsen

Geschokt ontvingen we het bericht dat Hans van Dalsen op 8 juni 2018 op 51-jarige leeftijd plotseling aan een hartstilstand is overleden. We waren al bezig met de voorbereidingen om zijn 25-jarig jubileum bij ons in oktober groots te vieren. Iets waar hij erg naar uitkeek, maar helaas niet meer mee mag maken. We verliezen in Hans niet alleen een gewaardeerde vrijwilliger, maar ook een lieve, warme en sociale man. We wensen familie en vrienden van Hans veel sterkte met dit grote verlies.

Downloaden (PDF, 398KB)


Buitenspeeldag 2018

Op woensdag 13 juni organiseren Wijkcentrum Reyersdam, ONS Lucky sportopvang en de Speel-O-Theek ‘t Hobbelpaard een buitenspeeldag. Van 13.30 – 16.00 uur wordt er voor kinderen van 4 tot 12 jaar een leuke middag georganiseerd met diverse toffe spelletjes.

Locatie: parkeerplaats aan de dr. Damstraat (bij onze voormalige ruimte).

Toegang is gratis!


Bolle Buiken en Kleine Koters beurs

Ook dit jaar staan wij weer op de Bolle Buiken en Kleine Koters beurs op zaterdag 12 mei van 10.00 – 17.00 uur in restaurant MaGreet aan de Burgwal in Kampen.

Op onze kraam een kleine greep uit onze collectie speelgoed voor de allerjongste leden. Ook cadeaubonnen verkrijgbaar. Welkom!

Voor meer informatie zie: Bolle Buiken en Kleine Koters beurs


Albert Heijn Lovinkstraat sponsoractie

De Albert Heijn Lovinkstraat sponsort € 10.000,– onder verenigingen. Van 23 april t/m 2 juni ontvangt iedere klant bij besteding van elke € 15,– aan boodschappen een voucher met een unieke code. Deze code (punten) kan men via de website lovinkstraat.ahsponsoractie.nl aan ons doneren. Aan de hand van de aantallen codes die zijn ingeleverd, wordt het bedrag van € 10.000,– verdeeld onder de verenigingen.

LET OP: u kunt de vouchers ook bij ons inleveren!


Sluitingsdata 2018 donderdagavond:

De volgende data zijn wij gesloten:

  • 26 april  (lampionnenoptocht)
  • 10 mei (Hemelvaartsdag)
  • 7 juni (avondvierdaagse)

Rabobank Clubkas Campagne

Tijdens een feestelijke uitreiking op de Koggewerf werden de cheques van de Rabobank Clubkas Campagne uitgereikt. De Speel-O-Theek mocht een cheque van € 325,15 in ontvangst nemen. Onze dank voor alle stemmers en de Rabobank!


Tohopesatebeurs 

Op 5 april 2018 heeft de Speel-O-Theek op deze sociale ruilbeurs 2 geweldige matches gesloten met:

  • Attest Communicatie
  • Studio-88

t.b.v. onze nieuwe flyer: tekst door Attest Communicatie en ontwerp door Studio-88.


Evenement paaseieren zoeken 31 maart 2018

Leuke activiteiten tijdens de Pirates of the cantecleer bij de kinderboerderij van 10.00 – 15.00 uur. Wij zijn hierbij aanwezig!


Prijswinnaars raadspel clics

Tijdens onze open dag en het evenement paaseieren zoeken bij kinderboerderij Cantecleer hebben 2 deelnemers nagenoeg het juiste aantal clics geraden. De familie Bakker en familie Vos (van gastouderopvang ‘t Vosje) hebben hun prijs inmiddels opgehaald en maken al met veel plezier gebruik van het speelgoed van de Speel-O-Theek.


Open dag 17 maart 2018 van 13.00 – 16.00 uur


Rabobank clubkas campagne


NLdoet 2018

We doen ook in 2018 weer mee aan NLdoet “de grootste vrijwilligersactie van Nederland” met de klus Voorjaarsschoonmaak Speel-O-Theek.

Op vrijdagmorgen 9 maart gaan we het speelgoed en de kratten onderwerpen aan een grondige schoonmaakbeurt.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via:

https://www.nldoet.nl/klus/31379


Verhuizing en decembersluiting

Per 31 december gaat de Speel-O-Theek (SOT) verhuizen naar de oude kinderdisco (zie foto hieronder) in wijkcentrum Reyersdam.

Om de verhuizing goed te laten verlopen, geldt het volgende:

  • De maand december is de SOT gesloten zodat de disco ook opgeknapt kan worden. De laatste mogelijkheid van dit jaar om speelgoed te lenen/ruilen is op donderdagavond 30 november 2017.
  • Vanaf 14 november mag ieder lid per lidmaatschapskaart 3 stuks speelgoed lenen (1 stuk extra).
  • Vanaf week 2 (dinsdag 9 januari 2018) opent de SOT weer haar deuren. Let op: de SOT is dan alleen bereikbaar via de hoofdingang van het wijkcentrum aan de Reijersdijk 2.
  • Het telefoonnummer wijzigt per 1 januari: 06-24532256 (alleen tijdens openingsuren). Ook komt het oude mailadres (sot.hobbelpaard@versatel.nl) definitief te vervallen.

Hallo JUMBO! 2

Op vrijdag 17 november 2017 zijn de cheques van de Spek de Clubkas door de Jumbo uitgereikt. Wij mochten een bedrag ad € 846,50 in ontvangst nemen. Van deze bijdrage zal nieuw speelgoed voor de uitleen worden aangeschaft.

HALLO JUMBO! 1

De Jumbo organiseert opnieuw de actie “Spek de kas van je club!” waaraan 30 clubs deelnemen. De Speel-O-Theek is daar één van!

Hiervoor hebben wij jullie hulp nodig:

Van 4 september t/m 28 oktober ontvang je bij elke € 10,00 aan boodschappen bij de Jumbo Penningkruid én Jumbo Hanzewijk een waardebon met scancode. Deze bon is geld waard en kun je eenmalig doneren aan een club naar keuze. Dat kan in de winkel (via de scanzuil of deponeren in betreffende box).

Wil jij ook dat de Speel-O-Theek een mooie financiële bijdrage ontvangt voor de aanschaf van leuk nieuw speelgoed? Doe mee en vraag zoveel mogelijk familie, vrienden of bekenden- als ze boodschappen doen bij de Jumbo – mee te sparen voor de Speel-O-Theek!


Zomersluiting

De Speel-O-Theek is de maanden juli en augustus gesloten. De laatste mogelijkheid om speelgoed te lenen voor de zomersluiting is op donderdag 29 juni. Ieder lid mag voor de vakantie 1 extra stuk speelgoed lenen. Op dinsdag 5 september opent de Speel-O-Theek weer haar deuren.

LET OP: i.v.m. tekort aan vrijwilligers op de dinsdagmiddag wijzigt de openingstijd per 5 september van 15.00 – 16.30 uur naar 19.00 – 20.30 uur!


RTV IJsselmond

Op 23 juni 2017 heeft RTV IJsselmond opnames gemaakt op de Speel-O-Theek, waarin wij o.a. een oproep doen voor vrijwilligers en sponsoren. De video is terug te zien op YouTube:


Prijsuitreiking kleurwedstrijd

Dinsdagmiddag 23 mei om 16.00 uur was het dan zover: de prijsuitreiking van de kleurplatenwedstrijd i.v.m. het 30-jarig bestaan van de Speel-O-Theek! De winnaars zijn: Suus van den Dool (2 jaar), Wouter Karsten (5 jaar) en Job van Veen (7 jaar). De blije Suus en Wouter pakten opgewonden hun cadeaus uit. De winnaar van de oudste leeftijdscategorie volgt later. De prachtige kleurplaten van de deelnemers prijkten al enige tijd boven het speelgoed van de uitleen. Vooral in de categorie 0 tot en met 3 jaar waren de deelnemers talrijk! Elke inzender had voor de moeite van het inkleuren een bellenblaas ontvangen, maar er kunnen maar een paar winnaar worden.

Rouwbetuiging Anneke van ‘t Veen

Op zondag 30 april is onze voorzitter Anneke van ‘t Veen plotseling overleden op 62-jarige leeftijd. Anneke heeft zich 20 jaar lang ingezet voor de Speel-O-Theek, waarvan de laatste 6 jaar als voorzitter. We zullen haar enorm gaan missen! We wensen de familie en vrienden van Anneke heel veel sterkte en kracht toe met dit grote verlies.


Kleurwedstrijd Speel-O-Theek 30 jaar!

We gaan ons jubileum vieren met een kleurwedstrijd! Dus kun jij mooi kleuren en zou je er een leuke prijs mee willen winnen? Print de kleurplaat en lever hem mooi ingekleurd in bij de Speel-O-Theek. Dit kan t/m donderdag 18 mei 2017. Let op: voor elke leeftijdscategorie is er een andere kleurplaat en prijs! Op dinsdag 23 mei om 16.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. De 3 winnaars krijgen telefonisch bericht van ons.

De kleurplaten zijn ook af te halen bij de Speel-O-Theek.

voor 0-3 jaar

Downloaden (PDF, 389KB)

voor 4-6 jaar

Downloaden (PDF, 461KB)

voor 7 jaar en ouder

Downloaden (PDF, 494KB)


Flessenactie

In de maanden april en mei houden wij opnieuw een flessenactie. Deze keer voor extra budget aanschaf nieuw (buiten)speelgoed!

Downloaden (PDF, 659KB)


NLdoet

Dankzij een team van 19 vrijwilligers is al het speelgoed op vrijdag 10 maart schoongemaakt. Zie de korte video van De Stentor:

http://www.destentor.nl/kampen/speelgoed-poetsen-is-leuker-dan-naar-school-gaan~a03c3504/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web


Op vrijdag 10 maart a.s. doet de Speel-O-Theek weer mee met NLdoet. Van 9.00 – 12.00 uur wordt al het aanwezige speelgoed grondig schoongemaakt. Vrijwilligers kunnen zich voor deze klus aanmelden via http://www.nldoet.nl/klus/20665

Wie helpt ons mee?


Kerstsluiting

De Speel-O-Theek is week 52 en week 1 gesloten. De laatste uitleenmogelijkheid van 2016 is op donderdagavond 22 december. Op dinsdag 10 januari staan onze vrijwilligers weer voor u klaar!

kerstvakantie-gesloten


Stem op ons bij Stichting Specsavers Steunt!

Downloaden (PDF, 431KB)


Flessenactie wordt verlengd t/m november

Downloaden (PDF, 522KB)


Dag vol Rijkdom

Wij zijn zaterdag 8 oktober van 13.00 – 16.00 uur geopend om onze “rijkdom aan speelgoed” te laten zien. Welkom!

dag-vol-rijkdom


Mamacafé

mamacafeHet Mamacafé is een ontmoetingsplek voor moeders van kinderen van 0 t/m 4 jaar en vindt elke 1e vrijdag van de maand plaats in Grandcafé De Majesteit in Kampen. Op vrijdag 7 oktober zullen wij tijdens de themaochtend aanwezig zijn om over ons speelgoed en de Speel-O-Theek te vertellen. Van harte welkom tussen 9.30 en 11.30 uur, de entree is gratis!

https://www.facebook.com/Mamacafe-Kampen-246677632164901/


OKTOBER LEGE FLESSENACTIE!

Downloaden (PDF, 520KB)


Zomersluiting

De Speel-O-Theek is in de maanden juli en augustus gesloten.

Donderdag 30 juni 2016 is de laatste inlever- of afhaalavond voor speelgoed voor de zomersluiting. 123

Vanaf 14 juni mag ieder lid niet 2 stuks, maar 3 stuks speelgoed per lidmaatschap meenemen voor de maanden juli en augustus!

Dinsdag 6 september 2016 opent de Speel-O-Theek weer haar deuren en staan onze vrijwilligers zoals altijd voor u klaar.


Bolle Buiken en Kleine Koters beursbolle buiken en kleine koters beurs

Ook dit jaar staan wij weer op de Bolle Buiken en Kleine Koters beurs op zaterdag 28 mei van 10.00 – 17.00 uur in de binnenstad van Kampen.

Op onze kraam een kleine greep uit onze collectie speelgoed voor de allerjongste leden. Ook cadeaubonnen verkrijgbaar. Welkom!

Voor meer informatie zie: Bolle Buiken en Kleine Koters beurs


Sluitingsdata:

geslotenOp de volgende data zijn wij gesloten:

27 april (Koningsdag)

5 mei (Hemelvaartsdag)

9 juni (slotavond avondvierdaagse)


Sponsor gratis de Speel-O-Theek!

Koop je wel eens online? Vergeet dan de volgende keer niet om eerst http://www.speelotheekhobbelpaard.nl te bezoeken.
Via de banner van SponsorKliks kom je uit bij ruim 400 winkels waar je precies hetzelfde betaalt, maar gaat er een commissie naar de Speel-O-Theek.
Je sponsort ons dus gratis!


Voorjaarsschoonmaak NLdoet Oranjefonds groot succes! 

Dank aan alle vrijwilligers die zich 11 maart 2016 hebben ingezet. Het speelgoed staat weer schoon en fris in de schappen!

impressie RTV IJsselmond

nldoet-team


Hulp gezocht bij NLdoet

nl doet

Wie wil ons helpen met onze klus “Voorjaarsschoonmaak Speel-O-Theek” op vrijdag 11 maart 2016 van 9.00 – 12.00 uur? Opgeven kan via onderstaande link

http://klussen.nldoet.nl/nldoet/klus/?documentid=13789


Babyshower

Op zaterdag 12 maart 2016 staan wij op de babyshower van Buurtzorg Kraam van 13.00 – 16.00 uur. Welkom!

Downloaden (PDF, 320KB)


Landelijke speelothekendag VSN / Kindvak

Op zaterdag 30 januari 2016 hebben wij deelgenomen aan de Landelijke Speelothekendag van de Vereniging Speelotheken Nederland en inspiratie opgedaan op de beurs KindVak in Den Bosch.

vsn dag foto


25-jarig jubileum vrijwilligster Marry

Op 1 november 2015 was Marry Striker 25 jaar vrijwilligster bij de Speel-O-Theek. Voor al haar inzet werd ze bedankt door het bestuur en alle vrijwilligers tijdens een High Tea in De Majesteit. Marry heeft de afgelopen 25 jaar veel voor de Speel-O-Theek betekend en is nog steeds wekelijks actief achter de uitleenbalie.vrijwilligers2


100e lid ingeschreven

Op 21 oktober 2015 heeft de Speel-O-Theek haar 100e lid ingeschreven: Hennie de Jager van kinderopvang “Het Eiland” ontving naast het welkomstcadeautje een prijs.100e lid


Dag vol rijkdom 17 oktober 2015

Ook onze Speel-O-Theek doet mee aan de Dag vol Rijkdom in het kader van de internationale dag van de armoede. Wij zijn geopend van 13.00 – 16.00 uur. Speciaal voor deze dag speciale aanbiedingen voor lidmaatschap en


Open dag

Op zaterdag 12 september houdt de Speel-O-Theek i.s.m. wijkvereniging Reijersdam een open dag. Tussen 13.00 – 16.00 uur is een ieder van harte welkom om te komen kijken hoeveel leuk en gevarieerd speelgoed wij uitlenen.

reijersdam


Zomersluiting

De Speel-O-Theek is in de maanden juli en augustus gesloten. Dat betekent dat dinsdag 30 juni de laatste uitleendag is voor de zomersluiting. Voor de vakantie mag ieder lid een extra stuk speelgoed lenen (dus 3 stuks).

We zijn weer geopend op dinsdag 1 september. Iedereen een hele fijne en zonnige vakantie!animaatjes-fijne-vakantie-69776


Braderie Melmerpark 30 mei

Op zaterdag 30 mei staan wij op de braderie van het Melmerpark. U kunt bij onze marktkraam een greep uit al het speelgoed komen bekijken, onze cadeaubonnen zijn te koop en voor nieuwe leden hebben wij een leuke attentie. De markt is van 9.00-16.00 uur op het parkeerterrein van het Melmerpark tussen VWC en de Hubo. Welkom!

melmerpark


twitterpagina

Twitter

Vanaf april 2015 zijn wij ook op Twitter te vinden. Ook hierop plaatsen wij het laatste nieuws en tips.

Speelotheek Kampen (@hobbelpaardsot)
https://twitter.com/hobbelpaardsot?s=02


Mamacafe

Op vrijdag 10 april zijn we aanwezig in het Mamacafe. Vanaf 9.30 uur bent u van harte welkom in De Majesteit in Kampen, waar we zullen vertellen waarom goed speelgoed belangrijk is en welke soorten speelgoed wij in huis hebben. Uiteraard zullen we speelgoed meenemen…mamacafe

 


Beursbeurs bolle buiken

Op zaterdag 4 april gaan we ons presenteren op de beurs “Bolle buiken en kleine koters”.

De beurs is voor alle (pril) zwangeren en jonge gezinnen in de gemeente Kampen.

Tijd: 10.00 – 16.00 uur

Plaats: De Leuke Hanzestad in Kampencadeobonnen2

Kom gerust eens langs om een kijkje bij onze stand te nemen.

We hebben een speciale beursaanbieding: een jaar lidmaatschap voor slechts 15,00. Ook kunt u een cadeaubon kopen voor een jaar- of halfjaar-lidmaatschap, erg leuk als kraamcadeau of voor een kinderverjaardag.

Welkom!


Facebook 

facebookpagina

Vanaf maart 2015 hebben we een eigen Facebook pagina.

Hierop zal het laatste nieuws en nieuw aangeschaft speelgoed worden geplaatst.

Like ons en blijf zo op de hoogte.

Delen mag, graag zelfs!

https://www.facebook.com/speelotheekhobbelpaard